Hz. Muhammed ve Türkler  

Gönderen dinlereinanmamak@gmail.com

Hiç merak ettiniz mi Hz. Muhammed Arap olmayan öteki halklar hakkında ne demiş. Muhakkak ki birşeyler demiştir diyor insan. Hele birde Müslümansanız ve Türk'seniz merakınız daha da artıyor. Zira, tarihimize baktığımızda Türklerin İslama yaptığı hizmet hiçte azımsanacak gibi değildir. Bir Selçuklu Devleti, bir Osmanlı İmparatorluğu İslam için azımsanacak şeyler değildir. Üzülerek demek isterim ki Türkler peygamber zamanında hiç sevilmiyor. Allah tarafından lanetlenmiş sapkın bir kavim olarak görülüyor. Öyle sapkın bir kavim ki peygamber müslümanların Türklerle karşılıklı birbirilerini öldürmedikçe kıyametin kopmayacağını söylüyor. Acaba neden Türklere ve İslamdan bihaber olmuş diğer kavimlerin kafir ilan edildiğini merak ediyor insan Bunun birkaç nedeni var. Bir neden İslam'a göre Allah bir halkı saptırdığı zaman çoluk çocuk demeden toplu şekilde saptırıtırıyor. Yani dünyaya geldiğinizde eğer kafir bir ailenin çocuğuysanız sizde kafirsiniz. Böyle bir şeyi kendi mantığına oturtamayan müslümanların peygamberden aldıkları cevap ilginçtir: "Allah onları yarattığı zaman ne yapacaklarını iyi biliyordu"(1). Yani insan zaten kafir olmayı tercih etmiş diye kafir ana babaya sahip oluyormuş.
İşte Türklerde İslama göre o devrin kafir halklarından biri. Öyle kafir bir kavim ki peygamber onlar hakkında hiç iyi bir şey demiyor. Tek dediği şey onlarla savaşmassanız kıyamet kopmaz. Gelecek hakkında binlerce şey diyen peygambere, malesef Allah Türklerin geleceği hakkında iyi bir vahy göndermemiş.

(1)kaynak: Kütüb-i Sitte, Hadis No : 4830

This entry was posted on 06:11 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

3 yorum

Adsız  

hiç alakası yok komplesi yalan. "İstanbul'u fetheden komutan ne kutlu bir insandır, onun halkı ne kutlu bir halktır." Hz. Muhammed

bahsettiğiniz hadiste türkler diye açık bir ibare geçmiyor.

Adsız  

İstanbul'u kimler fethetti peki zeka küpü???