Kuran'a eklenmesi unutulan recm ayeti  

Gönderen dinlereinanmamak@gmail.com

Kuran'ın Allah tarafından korunduğu, onun tek harfinin bile değiştirilemeyeceği çok açık şekilde bütün İslam alimleri tarafından söylenegelen şeylerdir. Hatta onun bu özelliğiyle de İncil ve Tevrat'tan üstün olduğu söylenir. İslami inanışa göre önce gelen bütün kutsal kitaplar tahrip olmuştur fakat Kuran ilelebet bozulmadandeğişmeden kalacaktır. Kuranın değişmediği bozulmadığı ile ilgili iddiaları çürüten şahıs ise çok ilginçbir isim:HZ: ÖMER

Hz. Ömerin sözlerini aktaran İbnu Abbas bakın neler demiş:"Hz. Ömer (ra)'i hutbe verirken dinledim. Şöyle demişti: "Allah Teala hazretleri Muhammed (sav)'a hak (din ile) gönderdi ve O'na Kitaba indirdi. Bu indirilenler arasında recm ayeti de vardı! Biz bu ayeti okuduk ve ezberledik. Ayrıca, Resulullah (sav) zina yapana recm cezasını tatbik etti, ondan sonra da biz tatbik ettik. Ben şu endişeyi taşıyorum: Aradan uzun zaman geçince, bazıları çıkıp: "Biz Kitabullah'da recm cezasını görmüyoruz (deyip inkara sapabilecek ve) Allah'ın kitabında indirdiği bir farzı terkederek dalalete düşebilecektir. Bilesiniz, recm, kadın ve erkekten muhsan olanların zinaları, -delil veya hamilelik veya itiraf yoluyla- sübüt bulduğu takdirde, onlara tatbik edilmesi gereken Kitabullah'da mevcut bir haktır. Allah'a kasemle söylüyorum, eğer insanlar: "Ömer Allah Teala' nın kitabına ilavede bulundu" demeyecek olsalar, recm ayetini (Kitabullah'a) yazardım.(1)" Gerçekten ilginç ki Allah tarafından gönderilen bir ayet Kuran da yer almıyor ve Hz.Ömer insanlar kendisinin bildiği bir ayeti insanlar Kuran'a ekleme yapmış demesinler diye eklemiyor.

Bu olayı ilk okuduğumda çok şaşırmıştım. O hep Kuran'ın bozulamayacağı iddiası resmen Hz. Ömer tarafından çürütülmüştü. Yine de olayı iyice öğrenelim diye bir bilene danıştım. Danıştığım arkadaşım İslam üzerine bayağı kafa yoran, düşünen biridir. Bu olayı O da ilk defa duymuştu. Bana verdiği cevap hala aklımda:"Allah'ın bir bildiği vardır".


(1)kaynak:kütüb-i sitte Hadis No : 1577

This entry was posted on 05:36 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

5 yorum

Adsız  

ya kardeşim kurana eklenmesi gereken seyleri sen mi biliyon ALLAH mı?kurana eklenmiyen ayetti sen nasıl ekliyon..daha başka YALANLARI YAZMA BENCE çarpılırsın..13 yaşında çocuk sana senden çok bilgi verdi senin bu yaptıgına bak sen teroristmisin..hani annen baban namazında ziyazındaydı senin bu yaptıklarına bak be yada onlar namazını kılan birileride sen ayrıysan bilemem onu..

Adsız  

aziz dostum, tefsir üsulunde nasih-mensuh kavramlarını araştırsan bunun sebepini ordan bula bilirsin.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Oldu oldu...ordan oraya...burdan suraya...derken yorulduk tukendik...brütünüz çok ağir...netiniz ne sizin...ondan haber verin...bize net bilgi gerek neettttt...ömür kısa...bos kitap olursa iste boyle olur. Gonderir dururlar git gel .tovbe tovbe.az otede oynayin bee...biktik