124bin peygamberle evrenselliği sağlayamamak  

Gönderen dinlereinanmamak@gmail.com

İslam inancına göre Allah her kavime bir peygamber göndermiştir. Bu konuda peygamber sayısının 124.000 olduğuda söylenmektedir. İlginçtir ki var olduğu söylenen bu 124 bin peygamberden sadece 25'inin ismi Kuran'da geçmektedir. Ayrıca 3 kişinin de peygamberliği konusunda ihtilaf vardır. Bunlar Üzeyir, Lokman ve Zülkarneyn'dir. Üzeyir hakkında Muhammed peygamber şöyle demiştir:"Bilmiyorum, Üzeyr peygamber midir, degil midir?"(1) Anlaşılan Hz. Muhammed'de ihtilaf ediyormuş(!)

Kuran'da adı geçen diğer peygamberlere baktığımızda ilginç bir durumla karşılaşıyoruz. Peygamber olduğu söylenen kişilerin hepsi aynı soydan geliyor. Hepsinin soyu İbrahim peygambere dayanıyor. Buradan yola çıkarak Kuran'da ismi geçen peygamberlerin hepsinin Ortadoğu coğrafyasında ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Evrensel olduğu söylenen kuran bu yönüyle çelişmektedir. Madem 124bin peygamber var neden bu peygamberlerden Çin'de Amerika'da yaşamış olanlardan da en azından bir ikisinin adı geçmez. Böyle bir durum olsaydı dünyadaki insanların İslam dinine inanması çok daha kolaylaşırdı. Çünkü bu şekilde halklar kendilerine gönderilipte bozdukları iddia edilen dinin peygamberinin kim olduğu ne yaptığı hakkında Kuran'da bilgi bulsalardı gerçekten etkileyici olabilirdi. Mesela Hazreti Henry, Hazreti Kawazaki, Cristopper aleyisselam...

Diğer bir konu ise evrensel olduğu söylenen Kuran'da geçen olaylar hep ortadoğu kültürünün izlerini taşır. Kuranda Amerika, Avustralya diye kıtalardan bahsedilmez. Kızılderelilerden, Çinlilerden, eskimolardan da bahsedilmez. Evrensellik denilince insanlar ne anlıyor bilmiyorum ama bir kitap evrensellik iddiasında bulunuyorsa hele birde o kitaba kutsallık atfediliyorsa o kitabı okuyan her insan kendisinden birşeyler bulmalı diye düşünüyorum. Kuran okuyan bir arapla, Amerika kıtasında yaşayan bir Arjantinli muhtemelen Kuran hakkında çok farklı yorum getireceklerdir. Arap kendi kültürünü, zihniyetini yansıtan Kuran'dan övgülerle bahsederken, Arjantinli bu kitabın deli saçması iddialarla dolu olduğunu düşünecektir. Olması muhtemel böyle bir durumun tek nedeni kuranın evrensel olmamasıdır. Arap kendi halkına gönderilen son peygamberle mutlu olurken, Arjantinli (hristyansa) İsa'ya inanmaya devam edecektir.






(1)kaynak:(Ali Nasif et-Tâc, III, 302).

This entry was posted on 09:39 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum