Ezra ve Yahudiler  

Gönderen dinlereinanmamak@gmail.com

Kuranda adı geçen ve peygamberliği belirsiz olan Üzeyir konusunda tevbe suresi 30. ayet akıllarda soru işareti bırakıyor: "Yahudiler, "Üzeyr Allah’ın oğludur" dediler. Hırıstiyanlar ise, "İsa Mesih Allah’ın oğludur" dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar!"

Kurandaki iddiaya göre yahudiler Üzeyir'e Allah'ın oğlu demişler ve hakkı inkar edip kafir olmuşlar. Çelişkinin nedeni yahudilerde Üzeyir'in bir peygamber olduğu düşünülmesine karşın onun Allah'ın oğlu olduğu kabul edilmez. Üstelik yahudi kaynaklarına göre de Üzeyir'i Allah'ın oğlu kabul eden hiç bir görüş çıkmamıştır. Oysaki kuranda açık açık yahudilerin Üzeyir'e Allah'ın oğlu dediği yazılıdır.

Durum böyleyken merak ediyor insan, Kuran'ın Allah'ı müslümanlarla dalga mı geçiyor diye. Bilinen hiç bir yahudi kaynağında Üzeyir(Ezra) Tanrı'nın oğlu gösterilmemişken, nasıl olurda kuranda böyle bir şey yazar. Üzeyir'e Tanrı denildiği ile ilgili hiç bir kanıt yokken bazı islam alimleri bu ayette kastedilen yahudilerin bütün yahudileri kapsamadığını azınlıkta bir yahudinin böyle düşünmüş olabileceğini iddia ediyorlar. Tabi bu iddianında bir kanıtı yok. Diyelimki Allah ayette bütün yahudileri kastetmemiş. O halde niye ayette sadece bir kısım yahudilerin öyle düşündüğü için hata yaptığını demiyorda genel olarak yahudiler diyor.

This entry was posted on 11:09 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum