Gazali:"Kadın sünneti, sünnettir."  

Gönderen dinlereinanmamak@gmail.com

Kadın sünneti, kadınların cinselliğini ve cinsel duygularını ortadan kaldıran ölümlerle bile sonuçlabilen akıl mantık dışı bu uygulamadır. Bu uygulama erkeklerin sünnetinden farklıdır. Erkek sünneti cinsel organa çok büyük bir zarar vermezken, kadın sünneti kalıcı tahribata neden olmaktadır.

Bilindiği üzere kadın sünneti bizim ülkemizde pek görülmemiş bir durumdur. Fakat Afrika civarında kadın sünneti bir islam öğretisi olarak uygulanmaktadır. Olayın vahşetine rağmen, o bölgelerdeki insanlar, kadın sünnetini inanç ekseninde yaptıkları için olayın tehlikesi pekte umursamamaktadırlar. Nedense bugunkü islam alimlerimiz bu konuya yeterli bir açıklama getirmiş değiller(varsada ben bilmiyorum). Söylenen tek şey kadın sünnetinin hurafe olduğu, dine sonradan sokulduğudur.

Kadın sünneti konusunda hadis bulunmaktadır. Peygamber Muhammed çok açık bir şekilde kadınların sünnet olmasını nasihatlemektedir. Fakat hadisin sahih hadis olarak görülmemesi, akıl-mantığada uymamasıyla birleşerek hiç öyle bir hadis yokmuş gibi davranılmasına yok açmaktadır.

Kadın sünneti konusunda sadece sahih olmayan bir hadis olduğunu zanneden ben, Gazali'nin Kimyayı Saadet adlı o büyük başyapıtında da aynı şeyi görünce böyle bir şeyin dinde olduğuna dahada ikna oldum. Çünkü Gazali islam için çok önemli bir dönüm noktası olduğu söylenen, ele avuca sığdırılamayan bir islam alimidir. Şöyle diyordu Gazali:"Sünnet, kadına da erkeğe de sünnettir."

Artık yorum sizin. Böyle çağ dışı bir uygulamanın dinde yeri var mıdır yokmudur. Siz karar verin.

This entry was posted on 06:48 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

4 yorum

Kadın sünneti diye sünnet yokturki dinede sokulsun.Din insanların yaşantısından öğrenilmez,örnek alınmaz.Dinin kaynakları vardır,Din kaynağından öğrenilir.Türkiyede ise din yarım yamalak öğretilmektedir.Çünkü Laik kemalistler buna müsaade etmemektedirler.

sizce gazali yanılıyormu, kadın sünneti hakkında. kadın sünneti ile ilgili hadislerin hepsi uydurma mı?

"kadın sünneti, sünnettir" derken. 2. defa geçen sünnet peygamberin tavsiyesi olduğunu kastetmek amacını(namazın sünneti gibi) taşımaktadır. yanlış anlamadın umarım.

Adsız  

yanlış anlamışsınız.kadın sünneti diye bir şeyde yok zaten.ve evet kadın sünneti ile ilgili hadislerin hepsi uydurma nette gördüğünüz her şeye inanmayın o hadisleride insanlar uyduruyor.ve hocalara sormak en mantıklısıdır.