Peygamberin Ölüm Fermanı  

Gönderen dinlereinanmamak@gmail.com

Peygamberin adaleti konusunda din alimleri tarafından aktarılanların hep tek taraflı olduğunu düşünüyorum. Var olan milyonlarca hadisten, hep kendi mantıklarına, adalet anlayışlarına uygun olanlar seçilir ve insanlara anlatılır. Burada aktaracağım hadis hiçbir islam alimi tarafından aktarıldığını işitmedim. Hadis, peygamberin cariyesine temas ettiği söylenen bir adam hakkında. Enes aktarıyor:

"Bir adam, Resulullah (sav)'ın ümmü veledine temas etmekle itham edilmişti. Resulullah (sav), Hz. Ali (ra)'ye : "Git boynunu vur!" diye emretti. Hz. Ali, adama geldiği vakit, onu bir kuyunun içinde (yıkanıp) serinliyor buldu. "Çık dışarı!" diyerek elinden tutup kuyunun dışına çıkardı. Hz. Ali, adamın mecbub (burulmuş) ve tenasül organından mahrum olduğunu gördü. Artık ona dokunmayıp, durumu Hz. Peygamber (sav)'e haber verdi. Resulullah, onu, davranışı sebebiyle takdir etti."(1)

Peygamber, cariyesine taciz edildiği söylenen adama karşı öfkeyle hareket etmiş anlaşılan. Kolay değil çünkü cariyeye taciz edildiği söyleniyor. Normal bir insanın düşüceği hataya peygamber nasıl düşer garip doğrusu. Ortada delil yokken nasılda Ali'ye "git öldür!" diye emir verir. Zavallı adamın neyseki cinsel organı zaten kesikmiş. Yoksa emiri büyük yerden almış Ali'nin kılıcından kurtulması pek olası görünmüyor.

Kaynak(1):kütübi sitte/Hadis No : 1590/ Müslim, Tevbe 59, (2771)

This entry was posted on 10:35 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

2 yorum

Adsız  

Selamlar..

Anlattığınız (alıntıladığınız) olayın kaynağı nedir? Enes demişsiniz. Enes kimdir? Enes Bin Malik ise siz bu masalı kendisinden mi dinlediniz? Zamanda yolculuk yapabiliyor musunuz? Ya da bu masalın asıl anlatıcısı(masalcısı) kimdir? Bizi de bilgilendirin de zinhar yanlış peygambere biat etmeyelim.. Di mi..?

farkedebildiyseniz, olayın kaynağı yazıyor. kütübü sitteden alıntıdır. enes'in kim olduğu konusunda bir bilgim yok ama olay ondan aktarılıyor. hadis konusunda fikirlerinizi yazabilirsiniz.